tisdag 15 april 2008

Internationellt bibliotek i Göteborg?

I Stockholm finns Internationella biblioteket, som delvis bekostas med statliga pengar. Borde vi inte ha något liknande i Göteborg? Kolla! http://www.interbib.se/default.asp?id=3762I Stockholm ligger det i centrum intill Stadsbiblioteket. Men varför inte ett stort interkulturellt kulturhus i Gamlestaden eller Angered? Vad tycker du?

Ingrid

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ett interkulturellt kulturhus i Gamlestaden eller Angered låter som en fantastisk idé. Frågan är bara hur det ska finansieras? Jag skulle älska att arbeta där..

Anonym sa...

Jag håller helt med!(och jag skulle också gärna jobba där)
Men kanske vore det bättre om den trots alltlåg intill stadsbiblioteket eller på annan central plats i stan. Det vore förstås bra för våra låntagare om den låg i nordost men med tanke på alla andra invandrartäta stadsdelar som t ex biskopsgården (och alla andra stadsdelar också för den delen) vore det bättre tror jag. Tanken är ju att man genom ett internationellt bibliotek i göteborg ska tillhandahålla litteratur på andra språk ¨på ett mer "rättvis sätt". Som det ser ut nu är det väldigt godtyckligt hur stor andel av resurserna som satsas på andra språk i de olika stadsdelarna.
Jag har också visioner om ett mindre segregerat samhälle
Kanske efter att stadsdelsnämnderna äntligen avskaffats...
Säg gärna imot mig jag tål kritik.
Karin Vikhoff Valestrand Hjällbo bibliotek