söndag 25 januari 2009

Två av en


Journalisten Katarina Wennstam har skrivit två spänningsromaner där hon, som det står skrivet i efterordet till Dödergök, har använt dramaturgin för att berätta hela historien om något verkligt som händer dagligen, men som många gånger bara blir en notis i dagsmedia. Hon vill med Dödergök få läsaren att fundera över och förstå vad som
döljer sig bakom löpsedelsrubriken Ett familjedrama.

Dödergök
är en spännande och skrämmande berättelse. Spännande för att den får en att vilja vända blad och inte veta vad som väntar en där, skämmande för att handlingen är vardag för många kvinnor i vår omgivning. Och för att handlingen tar upp brott som i regel går strafflösa och Wennstam avslöjar några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar. Uttrycket Verkligheten slår alltid dikten gör sig påmind och får en att rysa. Kan livet vara mer djävligt?

Några av karaktärerna i Dödergök kan vi möta redan i Wennstams tidigare roman Smuts som är ett spännande familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll. Känns detta igen?

Kolla även in på Katarina Wennstams hemsida

För att se om böckerna finns inne på ditt närmaste bibliotek, gå in här Dödergök respektive Smuts.

/Anna

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst känns det igen. Det verkar vara ett par angelägna böcker om tyvärr ständigt aktuella ämnen.