fredag 1 juli 2011

Detta bör ni låna hem inför semestern

Ni vet väl om att vi på Gamlestaden, Kortedala och Bergsjön har sommarlån, vilket innebär att man får låna alla av våra egna böcker och tidningar tom 1 september. Men det gäller alltså inte böcker som ni beställt hit från andra ställen.

Vi vet hur ni överlever semesterveckan med släkten. Det bästa sättet är att få tyst på dem och det får du om du ser till att de läser. Kanske tänkte ni att ni skulle ut och bada? Glöm. Det är väldigt sällan som det är fint väder på semestrar. Det brukar regna, så det är definitivt dags att gå till biblioteket nu och låna med dig böcker till hela släkten. För självklart är de inte att lita på och risken är stor att de glömt ta med sig egna böcker. Men du får bara låna 50 saker så se till att åtminstone en person till lånar också.

Till de mindre barnen som du inte vill läsa för utan vill att de skall klara sig själva i långa stunder väljer du Var är min syster, Var är tårtan ? och Moki cyklar jorden runt som de kan titta i timmar för att leta efter små möss, tårtor samt lära sig ett och annat om världens länder. Man kan också låna ljudböcker eller om du har bredband tillgängligt och ett lånekort med så kan du ladda ner ljudböcker för barnen från vår hemsida. Men glöm inte ta med dig hörlurar så du slipper höra eländet.

Nybörjarläsaren låter du själv välja något ur bilderbokstråget .En del får för sig att man skall vara sparsam med hur mycket böcker barnen får låna. Men om man verkligen är intresserad av att de skall tycka det är roligt med att läsa så låna med en hel säck, slösa och gödsla. Det är ju gratis och ingen har ännu dött av att ha läst en barnbok för mycket. Låna också hem några exemplar av tidningarna Tivoli och Bamse.

För den läsovillige nioåringen lånar du helt enkelt hem bokserien om Greg, Kamratposten samt några faktaböcker i rätt ämne. Det kommer garanterat att fungera.

Till tonåringen lånar du Innan jag dör, Splitter och Aya från Yopugon. Den halvfeta partnern ger du Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Är det någon som du tycker bör bli lite mer stilmedveten så kan ni låna hem tidskrifterna King och Feminina med mode och mondän livstil så det står härliga till.

Till far och morföräldrarna som gillar eländesskildringar kan ni låna Den osynliga väggen som är både bra och eländig. Om ni har med er någon släkting på glid som du är lite orolig fö så låna El choco det borde vara moraliskt uppbyggligt. Låna också med Den hemliga historien för den som vill ha något tjockt, psykologiskt och ruggigt.

Låna också med ett gäng serieböcker av exmpelvis Liv Strömquist eller Nina Hemmingsson, låt dem drälla på soffbord och utedass.

Sen är frågan om vad du skall läsa själv. Det har jag faktiskt ingen aning om.
/Karin

Inga kommentarer: