lördag 11 februari 2012

Andas samma rytm

Jag har läst samma rytm som du av Annelis Johansson. Det är en bok om kärlek, vilsna tonåringar och självupptagna föräldrar.
Huvudpersonen i boken är sextonårige Sam och hans bästa vän sedan sandlådan, den jämnåriga grannen Eva, som han också är kär i. Midsommar närmar sig och Sam märker att Eva är försvunnen, men det är ingen annan som märker. Evas pappa har lagt fram pengar till Eva under någon vecka men minns egentligen inte när de sågs senast. Sam är orolig men har ingen att dela sin oro med.

Sams föräldrar skall åka i väg och fira midsommar. De bara antar att Sam skall fira med Eva och inte vill följa med dem. Men de frågar aldrig utan dövar sitt samvete genom att köpa ut några starköl och ge honom fickpengar. Eftersom Eva är försvunnen har Sam ingen att fira midsommar med.

Det är en skildring som slår hårt, Men det är också en bok om kärlek och försoning. Om att det bara är Sam som ser Eva, men också om allt kan bli bättre. Vackert skriven och en bekräftelse för ungdomar som känner sig svikna av vuxenvärlden.
Boken finns att låna här.
/Karin

Inga kommentarer: