onsdag 2 februari 2011

Klädbytardag på lördag

På lördag den 5 februari kommer det vara en klädbytardag i Ada salen i Medborgarhuset i Gamlestaden. Dagen hålls under bibliotekets öppettid klockan 10.00- 14.00. Vi tänkte ställa upp ett långbord där man kan lägga sådant man vill ge bort och sedan får man ta högst fem saker själv. Vid sidan av tänkte vi sätta upp några bord med mer kontrollerade bytesaffärer för de som vill ha något tillbaka för det som de ger. Så har vi tänkt, men vi har aldrig gjort det här förut och märker vi relativt snabbt att vår plan är ogenomförbart så får vi självklart tänka om.

Idén att anordna en klädbytardag kom från låntagare och vi är väldigt måna om att så gott vi kan ta tillvara de idéer om verksamhet som våra låntagare har, eftersom vi strävar efter att vara en betydelsefull mötesplats för folk som bor i Gamlestaden. Även om vi givetvis måste se ifall förslagen passar in i vår verksamhet. En klädbytardag passar bra in i Göteborgs stads arbete för en hållbar utveckling.

Här kommer några tips på böcker för att inspirera till en mer miljömedveten livsstil:
Klimatsmart. Din guide till en mijövänligare vardag av Mikael Persson, Bodil Sjöström och Per Johansson. En bok med handfasta råd för att få en miljövänligare vardag. Här får man råd om hur man skall tänka om uppvärmning av fritidshuset men också hur man skall semestera klimatsmartast i olika länder.
100 sätt att rädda världen av Johan Tell. I den här boken finns 100 konkreta råd om vad man skall göra för att få en bättre värld. Råd 1 är att ringa din politiker. Råd 100 är också att ringa din politiker, men däremellan råd som att städa som förr (med gamla metoder och utan moderna kemiska rengöringsmedel) och att stödja fattigdomsbekämpningen.
Vintage En stilguide för vintagemode av Marie Bride. En bok om hur man blir ett proffs på att fynda vintage skriven av mode- och kulturskribenten Marie Bride.
Ta en tröja och gör något nytt av Stefanie Girard, som är industridesigner. I boken får man tips på vad man kan göra av en tröja, som exempelvis mjukisdjur, smycken, väskor.
Välfärd utan tillväxt av
Tim Jackson är en bok av min store idol och som är brittisk professor i hållbar utveckling och som arbetat för den brittiska regeringen med just hållbar utveckling. Denna omdiskuterade bok har precis kommti på svenska och om man vill låna den så får man ställa sig på kö.Karin

Inga kommentarer: