onsdag 7 april 2010

Pick up


Pick up, med undertiteln en romantisk komedi, är Eva Dozzis andra roman. Pelle Svärd som är i trettiårsåldern är efter några misslyckade försök i tonåren livrädd för kärlek. Han vet inte alls hur han ska bära sig åt för att få kontakt med tjejer.
På nätet hittar han lösningen; Charismatic Seductions. De har ett bootcamp där alfahannar, mot saftig betalning, lär töntar raggning av den råaste sorten. Tekniken bygger på den välkända boken Spelet av Neill Strauss.
Författarens förklaring till att killarna i boken använder pick-up metoden är att alla har de blivit mobbade och/eller avvisade när de var yngre. Det verkar lite väl förenklat tycker jag.
Sådana här kurser finns ju på riktigt och det hemska är att denna form av härskarteknik och maktutövning som lärs ut ger napp.
Makeovern förvandlar dock inte Pelle till någon stor förförare för, till sin kursledares förtret, drabbas han av en sk one-itis, dvs han blir kär. I Astrud en ensamstående mamma,som inte heller hon mår så bra. Efter diverse förvecklingar blir de tillsammans, men då deras förhållande bygger på en stor lögn så...
Utgången är väldigt förutsägbar, men historien är drivet berättad i ett högt tempo så det blir ändå rätt underhållande.


/leif

Inga kommentarer: