onsdag 30 juni 2010

Boken du väntat på?

Om man skall läsa en ny populär bok och vill låna den på biblioteket kan det ibland ta lite tid ( om man inte vill låna den på 7 dagars lån). Man får ställa sig i kö och vänta. Kanske är man inte heller sorten som vill välja böcker på det sättet. En del gillar att gå runt på biblioteket och läsa lite på baksidan av en bok och sedan bestämma sig. När vi köper en ny populär bok så brukar den åka runt i kanske 6 månader innan den kommer hem till oss. Det är bra och gör att köerna till böckerna blir kortare, eftersom vi har en gemensam kö. Sen är det lite spännande att tänka på vilka resor böckerna varit med om; hos vilka de varit och hur de blivit mottagna.

Nu kan vi dock glädja er med att många av 2009 års mest populära böcker finns hemma på våra bibliotek i väntan på att bli utlånade. Kommer du dessutom till oss på Kortedala och Gamlestadens bibliotek har du också möjlighet att låna dem till sommarlån och behöver inte lämna tillbaka dem förrän 1 september.

Det här är de fem mest utlånade vuxenböckerna förra året:
Sin ensamma krop av Elsie Johansson, Fruset ögonblick av Camilla Ceder, Sjöjungfrun av Camilla Läckberg, Ett annat liv av Per Olof Enquist och Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson.De finns alla inne på Gamlestadens bibliotek i dag. Vill du ha tips om någon annan bok så hjälper vi gärna till med det.

Varmt välkommen!
Karin

1 kommentar:

A sa...

Gamlestadens bibliotek är inte bara världens bästa biblotek, bibliotek som institution är också världens bästa!