onsdag 3 november 2010

Veckans fråga

I förra veckans fråga så identifierade sig flest med Ronja Rövardotter men det var på håret. Anna i Barnen från Bullerbyn kom tvåa direkt efter.

Den här veckan undrar vi vad ni tycker om den omdiskuterade biografin om kungen som kommer ut den 9 november. Är hans hemligheter och privataste privatliv intressant? Kommer du att läsa den? Rösta i veckans fråga som du hittar i spalten till höger ----->
/Anna

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Så det är så den omtalade boken ser ut. Har ni redan fått tag i ett ex innan den kommit ut? Nåväl, för mig är det dock inga nya uppgifter som framkommit utifrån det jag hört om. Om Kungens omtalade nattliv, älskarinnor och annat har det ju redan talats och skrivits om. Bl a har ju en (ganska) känd TV-journalist pekats ut som en av konkubinerna. Och även Herman Lindqvist skrev en krönika på Kungens födelsedag i Aftonbladet om vilka häradsbetäckare våra kungar varit. Men han kanske menade Kungens föregångare. Det allvarligaste i vad som tagits upp - tycker jag - är att Kungen skall ha besökt strippklubbar, varit i sällskap med sällskapsflickor och besökt diverse skumma hak. En kvinnosyn som luktar 1600-tal och gammal monarki. Detta visar på en pervers kvinnosyn. Nu har jag ju inte läst boken, mina källor är GP, Aftonbladet, P1. Kul att någon nu skrivit denna bok. Kungen är likt Littorin kanske inte någon Snövit.
hälsningar
Mats

Vicke sa...

Vem orkar bry sig om vad några töntiga brats gjorde för tjugo år sen?

Anonym sa...

Men för oss som är republikaner är ju detta stråland!e!
Fast egentligen ointressant. Men om det stämmer att och att sedan SÄPO ringt upp och mer eller mindre hotat älskarinnorna så är det ju skandal tycker jag. Ska skattepengarna gå till sånt? Det är väl mer det i så fall, än själva otroheten.

Anonym sa...

Ingen rök utan eld...
Även om han nu skulle vara oskyldig, är det verkligen relevant att vi ska betala för att han och resten av kungahuset ska leva lyxliv?

Anonym sa...

En president är inte heller gratis.

Anonym sa...

vi kan införa medborgarlön med samma regler och lön för kung eller president.

Anonym sa...

Medborgarlön låter bra.
Fördelen med president är att en sån kan röstas bortom det behövs.

Anonym sa...

Mycket i boken handlar om vad kungen gjort med kvinnor - strippor här och var, i Sverige och Canada (för skattepengar), hor här och var (för skattepengar), sex med kändisar i Sth (för skattepengar). Fyra kvinnor och journalister: Karin, Karin, Katrine, Åsa skriver i dagens Aftonbladet om "affären" - läsvärt. Se: www.aftonbladet.se

, Fatima

Anonym sa...

Kvällstidningarna skrev i september att stackars Camilla är hemlös.
Han har ju så många slott kan han inte låta henne få bo i ett!?

K G biblioteksblogg sa...

Det går inte att säga annat än att det är många som har åsikter i frågan om Kungen. Om boken blir läst får vi se, enligt veckans fråga så verkar det inte så men om man tittar i GOTLIB så är det i skrivande stund 139 reservationer... Det går att rösta tom onsdag fm.
/Anna

Vicke sa...

Angåend det som Fatima skrev så är det ju så att allt som kungafamiljen gör, gör de ju med våra skattepengar(som vi jobbat och slitigt för att betala), men visst är det oförsvarligt om pengarna går till rena svinerier.
Ingen rök utan eld... hmmm... ibland kan det nog vara så.
Här i Göteborg verkar det poliserna snedseglat rejält när de jagade inbillade terrorister och behandlade småbarn som grova förbrytare.