tisdag 10 april 2012

Alex i Koma, om UE

Kasper och hans kompisar har tagit sig in i en fabrikslokal. De hoppar på golvet tills det ger vika och ingen lyckas rädda Alex när han faller

ner till stengolvet på första våningen. Intrånget i lokalen är olagligt och för att alla inte skall åka fast så bestämmer Kasper att han skall stanna och att de andra fyra skall sticka. Alex överlever men blir liggande i koma över sommaren.


För Kasper blir livet sedan något annat. Han bryter med kompisarna som var med och istället för att åka till Frankrike med sin flickvän får han jobba på ICA för att tjäna ihop pengar för skulderna han fått då han åkt fast när Alex ramlade genom taket.


Han får också bo i Alex lägenhet, en stor och märklig våning på Östermalm, som han inte hade en aning om att Alex hade. Sommaren blir en ensam tid för Kasper i den där märkliga lägenheten. Och beslutet om att aldrig mer syssla med UE blir svårt eftersom lägenheten lockar med spår om den mytomspunna tunnelstaden. Alex i Koma är en spännande bok på gränsen mellan socialrealism, spökhistoria och ett möte mellan olika världar. Men ändå en hudnära berättelse. Boken finns att låna här.

/Karin

Inga kommentarer: