onsdag 27 maj 2009

Hemlig kurs i drakologi på Gamlestadens bibliotek 22-26 juni

Om ni vill lära er något om drakar så håller vi en kurs i drakologi på Gamlestadens bibliotek 22-26 juni. Det är en hemlig kurs. Den som går hela kursen blir första gradens drakolog. Det är 6 drakologer från föreningen H.U.D.S (Hemliga uråldriga drakologi sällskapet) som håller kursen.

Det har varit stört omöjligt för ledningen för biblioteket att få reda på något vettigt om vad man egentligen bör kunna för att bli en första gradens drakolog eller ja helt enkelt vad de lär sig på kursen. Men något har vi förstått; man får lära sig om alla världens draksorter, om första drakhjälpen, drakmagi och sist men inte minst om den berömda Gamlestadsdraken. Eftersom det är tredje året som kursen hålls här på Gamlestadens bibliotek vet vi också att kursdeltagarna ritar, skriver och skapar i modelllera. De som gått kursen tidigare år har varit väldigt hemlighetsfulla och nöjda!

Förnärvarande är en av kursledarna, drakolog Per Nilsson, på forskningsexpedition i Kina. Men han kommer att vara på plats i Gamlestaden den kursen börjar.

Vill ni vara med? Ja detta är ingen kurs för vuxna. Om man vill bli drakolog är det viktigt att man börjar träna sig redan som barn då man fortfarande har det rätta sinnelaget för att locka till sig en drake. Bäst passar kursen för dig som är mellan 10-12 år.

Kursen pågår varje dag mellan 22-26 juni mellan klockan 10-11 måndag-torsdag och 10-11.30 på fredag då det är examensdag. Anmäl er till Gamlestadens bibliotek telefonnummer 031-365 30 80Drakolog Per Nilsson på forskningsexpedition i Kina


4 kommentarer:

Maria sa...

Vilken fin grej. Jag skrev en nyhet här: http://www.catahya.net/nyhet.asp?id=2949

Anonym sa...

kul initiativ o bra att man ordnar nåt för ungarna på sommarn.

Kortedala bibliotek och Gamlestadens bibliotek sa...

Tack Maria för länken till Catahya.

Daniel sa...

Daniel 11 år gammal

Villken toppen grej att lära sig om drakologi som tillexempel att spåra drakarna. jag önskar att bli medlem och sen bli en drakmästare!!!