lördag 6 juni 2009

Apokalypsens gosiga mörkerJournalisten Anders Bolling har skrivit Apokalypsens gosiga mörker som är en personlig debattbok där han menar att utvecklingen i världen hela tiden går år rätt håll och i allt väsentligt ständigt förändras till det bättre. Vi ser det dock inte då medierna bara fokuserar på dåliga nyheter – eftersom det är det som säljer.
Han hävdar att vi genom tiderna ständigt översköljts av framtida domedagsscenarion skapade av pessimister, som i allt väsentligt har haft fel. Medan optimisterna, som alltid blivit hånade, har legat närmare verkligheten i sina spekulationer.
Tillståndet i världen är mycket bättre än vad många av oss inser, det blir färre krig, mindre svält och mer demokrati och frihet i världen. Dessutom påstår han är det inte fullt så illa ställt med miljön som många av oss befarar.
Boven i dramat är medierna som frossar i katastrofer, hot och undergångsskildringar, och inte rapporterar om alla positiva ting som sker, menar Bolling.
Jag kan kanske tycka att han tar lite lättvindigt på en del miljöproblem, som tex klimathotet, men det känns rätt befriande att läsa en bok som säger att det finns all anledning till optimism!
Låna boken i GOTLIB.

/leif

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt med ngn som är positiv - i dessa tider.