torsdag 4 juni 2009

August & Jag

August & Jag av Anneli Furmark är en svartvit serienovell och utkommer som nummer två i Galagos bokserie "Svarta Serien". Den handlar om ett överraskande möte mellan litteraturstudenten Sigrid som tar en promenad i Stockholm en slaskig januaridag år 2008 och August Strindberg. Den Store Författaren har hamnat i en tidslucka och är lätt förvirrad och vet inte vad han ska ta sig till, men hon hjälper honom hem till Blå tornet.
Hon tänker ta chansen att till att läsa lusen av honom och säga honom allt det som hon gått och retat upp sig på när det gäller hans mossiga kvinnosyn. När allt kommer omkring så visar det sig inte vara så lätt, då hon har ett mer mångbottnat förhållande till honom.
Det är fina teckningar i boken och jag gillar hur hon fyller varje ruta med skuggor och streck och skapar en dyster stämning.

Men tyvärr så tycker jag inte att själva berättelsen är så bra. Den saknar sting och vill inte riktigt lyfta. Ett par gånger är det på väg att bli lite nerv men författaren fullföljer liksom inte ansatserna. Jag tycker också att Sigrid är lite väl vördnadsfull inför författarlegenden.
Anneli Furmark har en egen hemsida där man kan läsa mer om hennes böcker, målningar, serier, utställningar etc.
Låna hennes böcker i GOTLIB.


/leif

2 kommentarer:

Anonym sa...

kul att du skriver om serier, men är du inte lite väl negativ?
anneli har gjort många bra saker.

Anonym sa...

Jag håller med , det blev lite fånigt när hon var så underdånig och passade upp på honom :(.