tisdag 2 juni 2009

Läs Mons i sommar

Sommaren är här och då läser många deckare. Själv väntar jag otåligt på Mons Kallentofts Höstoffer som är tredje delen i en trilogi.
Har ni inte läst de två första så kan jag varmt rekommendera dem. Han har en egen stil, ett mycket vackert språk och han behärskar ett rikt berättarregister. Böckerna är spännande och bra uppbyggda och har fina person- och miljöskildringar.
Malin Fors är huvudpersonen i serien och hon är en rätt typisk polis (i deckare iaf) som dricker lite för mycket och som har svårt med relationer.
Midvinterblod heter den första boken och utspelas en svinkall vinter i Linköping. En utstött gammal man hittas mördad och mycket illa tilltygad hängandes i ett träd. Förfarandet påminner om ett hedniskt ritualmord. Det är en otäck suggestiv historia.
I den andra, Sommardöden, är det en djävulskt varm sommar i östgötastaden. I omgivningarna far okontrollerbara skogsbränder fram och i staden överfaller en exceptionellt otäck våldtäktsman och seriemördare tonårstjejer och sprider skräck bland innevånarna.

Låna Mons Kallentofts böcker i
GOTLIB.

/leif

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom verkar härligt otäcka.