lördag 8 augusti 2009

Sluta bada, börja läsa!


Att ligga på stranden är överskattat. Du blir slö och trött. Huden kan ta skada. Antagligen blir du bara ovanligt rynkig lite tidigare än du önskat dig, eller i värsta fall får du Malignt
Melanom. Sedan kan man bränna sig på brännmaneter, bli biten av en krabba eller kanske drabbas av magsjuka, eller drunkna. Sen är det badkläderna. Många av oss känner oss inte så snygga i baddräkt, en bilring kan i ljuset av en strålande sol på stranden få dig att tro att allt ditt värde eller brist på värde ligger i den där bilringen. Kort sagt, stranden gör dig dum.

Bry dig inte om att alla, nästan alla, tjatar om att nu skall de ut och passa på att bada när det går. Majoriteten är dum och det bevisas genom att de satsar sitt välbefinnande under sin semester på ett lotteri genom att låta antalet soltimmar bestämma ifall det var lyckat eller inte. Det är bättre att låta semestern styras av sådant som du faktiskt kan styra, som
romaner. Om du inte gillar personerna i en bok så kan sluta läsa och börja på något nytt.

Eller kanske har du tänkt att åka och hälsa på släkten under semestern. Men de känner du väl redan? Är kanske till och med lite trött på? I romaner kan du lära känna nya personer, utan att de sedan kommer att ställa några som helst krav på dig, det är mycket bättre än släkten. Att träffa folk kostar dessutom pengar, att läsa är gratis. Satsa istället ledigheten på att köpa något gott att äta till boken.

Det finns så mycket krav i dagens moderna samhälle. Strunta i alltsammans, bli lite mer självständig, lås in dig med en påse godis och en god roman. Det kommer att göra dig gott!

Karin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen! Vilket fantastiskt bra tips. Det ska jag genast ta till mig. Bada är överskattat. Först bok, sedan godis.
/Elin

Anna sa...

Problemet är ju inte salta bad. Att flyta tyngdlös är fantastiskt! Ligg kvar vid havet, i skuggan och mellan doppen läs något som får dig att älska dig själv, en god roman som du uppmanar Karin. Fint inlägg :)

Anonym sa...

Dags att klä på sig och strama upp lite efter sommarens slafsiga eskapader / Eva