torsdag 2 december 2010

Julkalender: Lucka 2

I dagens lucka har vi fått ett bidrag från Robban:

Jag tycker att många bibliotek är mossiga och förlegade. Ofta går det omkring gamla möss eller trista gubbar och är helt inne i sin egen värld, utan någon koll på världen utanför biblioteket. Och varför ska det vara tyst på biblioteket? Jag vill ha bibliotek som spelar musik och att man kan spela TV-spel och rum där man kan hänga i och bara slappa liksom. Varför inte satsa på det som folket vill ha? Följa med i tiden lite mer. Det finns inget som lockar, på bokhyllorna står dammiga böcker som inte varit roliga sen 70-talet. Vad är grejen med det? Nä biblioteken borde återuppfinna sig själva. Om det är problem med pengar så kan man väl lägga ned de små biblioteken och satsa på ett superbibliotek och så får man råd med moderna grejer.

/Tack till Robban för hans inlägg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ingen gubbe men jag kanske är trist eftersom jag vill slippa musik på biblioteket. Alla som vill går ändå omkring med egen musik i öronen, ibland så högt så det stör.
Dessutom finns det bibliotek med massor av action, adda stadsbiblioteket på facebook och du får se!

Karin. E sa...

Det är ju svårt för oss bibliotekarier att själva svara på ifall vi är mossiga eller inte. Jag tycker inte det men om så är fallet, vad är problemet? VI lär väl åtminstone inte skrämma några. Men koll på omvärlden tror jag nog vi har och jag skulle nog vilja påstå att allmänbildningen generellt är ganska hög. Men jag håller med om att vi måste återuppfinna oss själva, ständigt och jämt. Musik? Det vore verkligen insnöat att tro att man kan nå en bred allmänhet genom att spela musik, för det finns ju så många olika smaker.
Ja det var replik på en del i alla fall, Robban.