onsdag 8 juni 2011

Star Wars och Drakologi

I år har vi två sommarlovskurser på Gamlestadens bibliotek. Den 21-22 juni klockan 9.30 -11.00 har vi en Star Wars kurs för alla barn som gått förskoleklass och äldre. Vid första kurstillfället pratar vi om Star Wars sagan, lär oss lite om de olika karaktärerna, tittar på en del avsnitt ur filmerna och får tips på Star Wars lekar. På andra träffen kommer astronomen och Star Wars -fantasten Carina Persson från Onsala rymdobservatorium och berättar om rymden. Anmäl er på telefon 031 365 30 80 senast 20 juni.


Vår hemliga kurs i drakologi vänder sig till barn som gått ur trean och äldre. Vi tänker en del på alla de barn som blivit intresserade av drakar genom böckerna om Tam av Jo Salmson, som delats ut till alla Göteborgs elever i årskurs 3. Kursen är 28-29 juni klockan 9.30-11.00. Vi kommer bla. att få höra drakberättelser från olika delar av världen, lära oss se skillnad på olika draksorter, lära oss om drakmagi och få tips om bra drakböcker.


Anmäl er på senast 27 juni på telefon 031 365 30 80.


Observera våra kurser brukar vara väldigt populära, det brukar komma barn från hela stan,

så om ert barn är intresserat av att gå så se till att anmäl så snart som möjligt.

/Karin

2 kommentarer:

Van ~ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Van ~ sa...

Det är så himla kul att se att biblioteken fortfarande lever! Aktiviteterna som de anordnar verkar väldigt roliga, dessutom ökar de intresset bland yngre för att läsa. Glädjer mig verkligen att Kortedala biblioteket fortfarande är aktivt då jag växte upp där och spenderade på många timmar där. =)