måndag 14 september 2009

Borta Bäst

Åå det var så härligt att få tag i en riktigt trevlig bladvändare. Det händer inte allt för ofta. Borta bäst av Sara Kadefors handlar om Sylvia som flyr sitt till synes perfekta medelklasslive. Hon är otroligt nog hemlös och bor i sin älskade bil vid en dunge nära en parkering. Varje morgon går hon till IKEA som ligger bredvid. Där gör hon sin morgontoalett, dricker gratiskaffe och glider runt så länge det går. Hon äter diskret rester från andra kunders kvarlämnade tallrikar, provligger sängar och beter sig så himla normalt, som vilken annan besökare som helst. Vad som lurar och gör att en så till synes lyckad och normal människa är hemlös kryper sakta fram. Läsvägen dit var jag försjunken småfnissande åt absurditeter som händer och hur Sylvia ser på sig själv och får insikter om värden i livet. Hon är en minst sagt märklig kvinna som verkar känslokall och till en början tyckte jag att berättelsen bara var smårolig men efterhand inser jag att det finns ett djup utan att det blir pretentiöst.

Se om boken finns inne i GOTLIB.

/Anna

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den måste jag läsa!

Linnea sa...

Det här verkar vara en bok i min smak! :) Snygg framsidan har den också!

Anna sa...

Har ni läst Fågelbovägen 32, hennes tidigare bok? Framsidorna på de två går i stil. Kanske lika bra, borde läsa och se...

Anonym sa...

Det bode du. Den var också bra tycker jag, och den handlar om en kvinna i kris den med.

Anonym sa...

Åh denna bok låter som något för mig! Hoppas allt är bra mer er i Kortedala.
Hälsnigar från Fjällbacka bibliotek!
Elin J

Kortedala bibliotek och Gamlestadens bibliotek sa...

Hej Elin!
Vi har det bra i Kortedala. Bokmässa, eu besök och jubileum närmar sig med stormsteg :) Har du det bra i Fjällbacka? Jag skulle gå till "ditt" biblioteket i somras men då var det tyvärr stängt.

/Anna

Anonym sa...

Hej hej!
Jag har det bara bra. Nu börjar saker och ting falla på plats så smått. Du kan ju prova att komma denna sommaren istället. ;-)
Ha det!
Elin