onsdag 1 december 2010

Julkalender: Lucka 1

Nu är det dags att öppna första luckan i vår julkalender! Vad hittar vi där? Jo en tomtenissa från Gamlestadens bibliotek, i Lübeck av alla ställen. Vi inviger alltså julkalendern med ett eget debattinlägg, en fråga som vi tycker är mycket viktig och angelägen:



/AnnaJ och Karin

5 kommentarer:

Anonym sa...

fem timmar är en bra början, men eg. så tycker jag att det behövs mer än så :)

delvis för att jag läser ganska långsamt kanske ;)

Anonym sa...

5 timmar är bra, men mer? Nja litteratur förmedling är ju bara en del av biblioteksarbetet och läsningen skall vara ett sätt att legitimera biblioteket, inte en verklighetsflykt för den enskilde bibliotekarien. Men kunniga och läsintresserade bibliotekarier kan nog locka fler besökare till det lilla biblioteket.

Anonym sa...

Bibliotekarier som inte är intresserade av böcker!? Det trodde jag inte... Det är väl många, jag själv inräknad, som ber om boktips ibland. Då är det ju bra om bibliotekarierna vet vad de pratar om...

Karin. E sa...

En del är intresserade, andra har tröttnat och en tredje grupp har väl inte tid att läsa på fritiden. För att hålla kompetensen uppe så är det väl inte något särskilt smart krav att kräva att yrkesgruppen skall fortbilda sig på fritiden. Det har uppenbarligen inte varit något som får upp lönerna, utan suddar istället ut gränserna mellan privat och proffessionellt, vilket jag inte tror direkt vässar bibliotekarierollen eller proffessionen utan får oss i värsta fall snarare att framstå som glada amatörer. Det duger inte att lita på personliga fritidsintressen för att bygga en viktig institution som folkbibliotek, det är både osmakligt och opålitligt.

Anonym sa...

Instämmer med dig Karin.
Skrämmande nog har vi en kulturminister som "vill verka för fler gratisarbetare inom kulture!(sic).
Snacka om att verkligheten överträffar dikten.