onsdag 6 april 2011

Veckans fråga

Förra veckan frågade vi om de nya jobben i bilfabrikerna innebär en satsning på kommunal offentlig sektor i Göteborg. Flest trodde att det varken skulle göra från eller till. Tiden får utvisa... Idag fick vi reda på vilka celebriteter som ska pryda de nya sedlarna. Dag Hammarsköld på 1000-lappen, Birgit Nilsson på 500-lappen, Ingmar Bergman på 200-lappen, Greta Garbo på 100-lappen, Evert Taue på 50-lappen och Astrid Lindgren på 20-lappen. Tycker du det är ett bra val av personer eller vilka hade du viljat ha i plånboken? Svara på veckans fråga till höger --->

/Anna & Malin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv saknar jag bl a Olof Palme, Hjalmar Branting, Raul Wallenberg, Bäckaskogskvinnan och Alva Myrdal. Skulle ngn kunglighet finnas med vore väl Christina främsta kandidat ?!
Eller varför inte sex penningahungriga typer?
Det är intressant att se att de tre lägre valörerna har tre s k folkliga personer som symboler och de tre högvärdeliga penningarna har två finkulturella och en toppdiplomat - tre eliter - som representanter.
,Mats

MOB Produktion sa...

Stig Dagerman hade gärna fått en plats, då han enligt mig är en av de största svenska författarna inom poesi och prosa.

Annars är jag relativt nöjd med urvalet (att de som pryder skall vara döda ser jag som en självklarhet), särskilt med tanke på att kungar försvunnit och inte ersatts. Det gör de lättare att införa republik inom överskådlig tid!