tisdag 26 april 2011

Jag älskar dig inte


Christina Stielli debuterar med romanen Jag älskar dig inte. Huvudperson är Lotten som älskar sin man och sina barn högt. De lever ett behagligt övre medelklassliv, och har ett gammaldags förhållande där han är familjeförsörjare och hon står för markservicen.
Hon kompromissar och undertrycker sina egna behov för familjens skull.Men det räcker ändå inte. Hennes man deklarerar frankt en dag att han inte har några känslor för henne. Hon kämpar för att hålla ihop familjen och försöker bättra sig för att han ska bli nöjd.
Maken är en riktigt hemsk manipulativ psykopat som trycker ned och förnedrar henne. Men hon är så nedbruten, och i total avsaknad av självkänsla, så hon ser honom som den perfekte maken. När han så slutligen lämnar henne för en annan så rasar hela hennes tillvaro samman.Hon fortsätter att älska honom fast han beter sig som ett själviskt svin. Hon har blivit så beroende av sin plågoande att hon inget hellre vill än att vara kvar med honom.
Lottens väg tillbaka blir mödosam, men hon får hjälp av ett par goda vänner.Först så vill hon hämnas på sin exmake och förstöra hans liv precis som han förstörde hennes. Men så småningom finner hon en väg till ett nytt självständigt liv.
Låna boken i Gotlib.


/leif

Inga kommentarer: