fredag 8 april 2011

Mediababe


Mediababe: nio steg till framgång med hjälp av media är en bok av Jaqueline Kothbauer. 10 förebilder som själva använt media för att bli framgångsrika ska fungera som förebilder och coacha läsaren till framgång.De intressantaste medverkande tycker jag är RFSL´s ordförande Ulrika Westerlund och EU-ministern Birgitta Ohlsson. Fast de andra har också en hel del matnyttigt att komma med.

Aldrig tidigare har det funnits så många media att synas i. För att lyckas säger författaren behöver du engagera publiken. I den här handboken får vi lära oss hur. Hon har en vision om att alla kommer att vara bloggare i framtiden.Lika viktig som social kompetens är idag kommer medial kompetens att vara framledes, menar hon. Med en blogg kan vi bygga relationer, och det oavsett vad vi sysslar med. För att få den att växa och bli riktigt stor ska vi lära oss vad media behöver och vill ha. Då kan den bli en språngbräda som leder till att vi kan försörja oss på det som en gång bara var ett intresse.

Men det behöver inte nödvändigtvis handla om att tjäna pengar eller att bli berömd. Metodiken fungerar lika bra för att väcka opinion för ett altruistiskt syfte, hävdar författaren. Hon menar också att kvinnor har ett stort försteg gentemot män när det gäller att svara mot framtidens behov, då de helt enkelt är bättre på att bygga relationer än vad män är.

Författaren har också en blogg.

Låna boken i Gotlib.

/leif

Inga kommentarer: