fredag 29 april 2011

Stilsmarta Sofia


I boken Modemanifestet: de stilsmartas handbok presenterar modejournalisten Sofia Hedström ett alternativt sätt att tänka rörande stil och mode. Boken är förpackad i en läcker layout, och späckad med läckra foton av Anna Schori.
Vi får följa Sofia när hon under ett år avstår från att köpa några som helst kläder. Hon visar hur vi istället på ett roligt och enkelt sätt kan skapa en egen, moderiktig klädstil med de kläder vi i redan har i våra garderober.
Bokens andra del består av en receptsamling där vi får möta 51 olika personer som kommer med tips på hur vi kan göra om våra gamla paltor till stilsmarta kläder.
Några inslag som sticker ut är Alina Tenser som gäver ned sina t-shirts och låter dem ligga tre månader i marken,samt Joanne Sharrow som badar sina gamla underkläder i vin.
Men det här är inte bara en rolig guide för återbruk av kläder,författaren vill också väcka debatt. Hon tar upp allvaret bakom modeindustrin och konsumtionshysterin, och förhoppningsvis får boken oss läsare att tänka till lite grand.
Låna boken i Gotlib.


/leif

Inga kommentarer: