torsdag 9 april 2009

Vill ni läsa om en stjärna ...

... ta i så fall chansen och läs om stjärnornas stjärna i Tiina Rosenbergs nya bok Bögarnas Zarah. Det är inte bara en historia om divan, ikonen och kultfiguren Zarah utan även en kärleksförklaring till gaykulturen. Rosenberg skriver om hennes liv i Tyskland och i Sverige, om hur hon blev populär bland homosexuella, och om hur det kommer sig att denna ikonstatus lever kvar i dagens gayvärld. Boken innehåller även en mängd fina fotografier.

För mig har inte Zarah Leander varit någon betydelsefull person. Utan hon har varit en rolig imitation som en kompis gör klockrent, och som jag har vikit mig av skratt åt. Nu när jag läst boken och har tittat på några videoklipp kan jag förstå min väns kärlek och alla andra bögars dyrkan till denna queera Zarah.


Kolla om boken finns inne i
GOTLIB.

Jag kan inte låta bli att även tipsa om ett härligt filmklipp där Zarah Leander framför Dans bort i vägen tillsammans med Sven Ingvars.

/Anna


3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant läsning.Tyvärr såg jag aldrig henne när hon var i sin glans dagar.
Jag minns Zarah från sjuttitalet då hade hon fortfarande Utstrålningen, Rösten och Pondusen. Hon var farlig, utmanande och gränsöverskridande.

Anonym sa...

tjusigt!/ff *K*

Anonym sa...

fint :-X