tisdag 14 juli 2009

Fantastisk fantasy


Ondvinter av Anders Björkelid är flitigt ombloggad i dagarna, och det med rätta. Detta är en originell och vacker fantasyberättelse som handlar om tvillingparet Sunia och Wulf som bor på en bondgård i utkanten av en liten by tillsammans med sin pappa. Det visar sig snart att fadern inte är en helt vanlig bonde. Många är rädda för honom, skördarna slår fel och det kommer underliga besökare till gården. Snart kommer en övernaturlig kyla krypande över bygden. En hemsk olycka drabbar familjen som förändrar syskonens liv. De tvingas fly och utforska BLODETS hemligheter i den farliga Ondvintern.

En psykologiskt trovärdig och fantastisk värld öppnar sig. Berättarformen är också originell eftersom den börjar i vi-form. Trevligt också med könsrollsöverskridande karaktärer. Sunia är den som är skickligast med svärdet. Ser fram emot fortsättningen
.
/malin
Se Ondvinter i Gotlib

4 kommentarer:

AnnaGamlestaden sa...

Som sagt spännande och intressant, och ett plus för de könsrollsöverskridande huvudkaraktärerna. Dock hade jag lite svårt med vi-formen. Orginalitet i all ära, men det var skönt att det gick över i jag-form. Små doser kanske behövs för att vänja hjärnan med nya mönster? Dock var det ett smart grepp för just denna bok.

Anonym sa...

den måste jag läsa.

Anna sa...

Låter onekligen spännande med vi-form och att kasta om gängse normer, i like. Det kanske får bli semesterläsning...

Anonym sa...

Spännande.