torsdag 6 maj 2010

En bok som alla unga killar måste läsa!

Respekt: en sexbok för killar är en bok som jag skulle vilja sätta i händerna på varenda 12-13 årig kille (och jag skulle själv haft mycket nytta av den när jag var i den åldern). Författare är Inti Chaves Perez. Han är journalist född 1984, var med och grundade Macho, han har medverkat i boken F-ordet och han har arbetat som sexualupplysare för RFSU.
Tydligen är det fortfarande så illa att skolorna mest lär ut hur befruktning går till, och unga killar får alltjämt främst sin "information" om sex från pornografin. Så den här boken skapar en motvikt och kan göra så att unga killar får en mer realistisk bild av vad sex och kärlek handlar om.
En styrka med boken är att författaren är väldigt konkret och rättfram. Unga grabbar får lära sig både hur deras egna och tjejers kroppar fungerar. Men det är också råd hur vi kan bära oss år när vi flörtar, hur vi märker om någon inte är intresserad, att respektera en diss, hur vi kan ha sex på flera olika sätt. Han skriver också om vikten av att lyssna både på sina egna och sin partners signaler.Det finns avsnitt om att komma för tidigt, att tappa ståndet mm.
Han går också in på hur det är att vara homo-, bi- och transsexuell, om att komma ut etc. Författaren redogör också för varför heterosexualiteten är norm, och på vilket sätt alla vinner på jämställdhet, både killar och tjejer.

/leif

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här ska jag införskaffa och spara tills sonen behöver den!

Anonym sa...

Det verkar som alla killar, och äldre män skulle kunna lära sig nåt där.