tisdag 5 oktober 2010

Nobelpriset i litteratur?

OK då var det snart dags igen, på torsdag kl. 13 tillkännages vinnaren av Nobelpriset i litteratur 2010. Jag lägger min röst på Haruki Murakami och Joyce Carol Oates... men ganska troligt är väl att det blir någon relativt okänd för den breda massan? Vem tror ni vinner och Vem borde få det? Här kommer vi att lyssna spänt kl. 13 på torsdag, det är ett som är säkert! (vi har ju en intern gissningslek här på jobbet, vad man vinner om man gissar rätt är dock lite oklart..)

/AnnaJ


Lägg en röst i undersökningen till höger!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror på Gro Dahle för hennes lyrik. Eller Alice Munro
Karin E

Anonym sa...

Philip Roth verkar vara favorit hos spelbolagen, som Ladbrokes.

Uno sa...

Fler alternativ, please. Jag vill tro på Oates, men Eco? Bra initiativ som vanligt. Blir glad med bibliotek som tänker folk i stället för samlingar. Jag får väl rösta på Oates då, men med viss tvekan. Uno

Uno sa...

Ville gärna att Tranströmer fick ett pris, en lirare! Värd alla pris som finns. Kan man gardera? I så fall garderar jag med Tranströmer och den där Un eller vad han nu heter (ibland får akademin för sig att ge priset till nån som vi vanliga inte har en aning om).
Själv tycker jag nog att C. Beyala från Kamerun väl håller i sammanhanget.

Nebit sa...

Skulle ju vara kul med Tranströmmer, men inte blir det väl en svensk, det blir det ju aldrig! Men hen får min röst ändå!

Anonym sa...

Jag har också funderat på oats eller murakimi :)

men vanligen har jag inte hört talas om de som vinner så..

Leif sa...

Jag gissar på Ngugi wa Thiong’o. Men jag hoppas att det blir Sarah Waters-