söndag 4 oktober 2009

Ung på 50-talet

Jag har en romantiserad bild av 1950-talet, det kan jag erkänna. För mig var det en tid då allt låg inför framtiden. Kriget var slut och det moderna samhället med dess moderniteter stod inför dörren, alla hade inte fått ta del av den, men många var på väg åt rätt håll. Sedan klädmodet och inredningsmodet med de mjuka och runda formera, det spär på min förtjusning ytterligare. Kanske för att jag är uppvuxen under det kantiga 1980-talet? Hur som helst, vad kan inte vara mer roande och passande i dessa jubileumstider än att läsa och tipsa om boken Ung på 1950-talet?

I etnologen Kerstin Gunnemark bok Ung på 50-talet - Om förälskelser, mode och boende i en brytningstid diskuterar hon brytningstiden mellan gammalt och nytt med berättelser från människor som befann sig i gränslandet mellan ungdomsliv och vuxenliv. Det är personliga berättelser om bland annat mode, folkparkdans, realen, framtidstro och rockmusiken blandat med årskrönikor från decenniets händelser i Sverige och Europa. Dagens boktips på jubileumstemat.

På torsdag kl. 19.00 har du även möjlighet att lyssna till Kerstin Gunnemark på Kortedala bibliotek då hon håller föredraget Kortedala - en 50-talsikon.

Välkomna!

/Anna

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra tips.Spännande bok o intressant föredrag på tosrsdag.