tisdag 10 mars 2009

Deckarstafetten fortsätter

Så var det dags för nästa kapitel av deckarstafetten. Denna gång är Gamlestadsskolans klass 4 B författare.


Mikael hade alltså följt efter Eva från skogen. Han hade hört när Eva hade bråkat med killarna och följde därför henne. Under tiden hade den lilla tillfånga tagna flickan passat på att gömma sig i skogen. Nu var Eva själv fast hos Mikael i hans lägenhet.

Eva känner sig orolig, hon tänker på sin pappa, han säkert satt o väntade på henne nu. Eva känner sig rädd och ledsen och börjar få tårar i ögonen. Hon tänker: vad som kommer att hända med henne? Mikael satte på tv:n Då såg Eva chansen till att rymma. Hon sa att hon behövde gå på toan. Hon gick in och öppna badrumsfönstret. Precis när hon skulle ut ur fönstren såg hon en kam med hår i. Det kunde vara ett bra bevis tänkte hon. Hon kom på att det kunde finnas mer bevis i lägenheten. Eva gick till köket då såg hon en till kniv med blod på, den tog hon med sig. Hon tog också med listan på offren. När hon stoppade handen i fickan och la ner listan kände hon sin nyckelring där. Den som fick av Pelle. Hon fick en tår i ögat. Hon kände sig ledsen när hon tänkte på killarna, hon la ner nyckelringen på köksgolvet för att lämna bevis på at hon har varit där. Nu var det lite bråttom. Mikael ropade om hon var klar.


- Jag skall bara tvätta händerna, ropar Eva tillbaka. Hon sprang in på toan igen.

Hon tog draperiet från badkaret och knöt fast den på toaletten. Sen kastade hon ut draperiet från toafönstret. Hon klättrar ner för draperiet. När hon kommit ner tar hon fram tidtabellen och kollar första bästa spårvagn till polishuset vid Kortedala torg. När hon kommer fram till polishuset tog hon en nummerlapp och sätter sig och väntade. Efter en stund kommer en polis och ropade upp hennes nummer.

Eva berättade allting som hade hänt. Hon gav också bevisen till polisen. Kammen med hårstrån, lappen med bilderna och namnen, kniven med de blodiga fingeravtrycket. Polisen trodde inte riktigt på henne. Hon sa inget mer och gick ut från polishuset. Där ute kände hon sig lite yr och till slut svimmade hon. När hon vaknade var hon i ett kolsvart rum med bara en tänd lampa. Hon såg en spis som det brann i. Då ser hon Mikael. Hon märker att hon är på Kvibergs bårhus vid kyrkogården. Eva är rädd.

Evas mobil börjar ringa, Mikael tar upp mobilen ur hennes ficka. Det är killarna.

- Hej, säger Mikael, jag är Evas farbror. Eva är upptagen för att hon ska just gå på toaletten. Men hon hälsar att ni kan träffas imorgon på Kortedalatorg kl.10.00.
Killarna tyckte att det lät lite konstigt och att det inte alls lät som Eva att göra så här. Men dom bestämde sig för att gå och kolla ändå.

Klockan var 10.00 på kvällen, och fullmånen lyste, killarna var på väg mot torget i Kortedala.
När dom väl har kommit fram ser dom Eva och en svart klädd man! Dom blev rädda, mannen stod där med Eva som var fast bunden med ett rep. Mikael hotade dom och sa om dom berättar för polisen så dödar han Eva. Eva blir jätte rädd. Pelle ville bara hem när mannen tog upp sin blodiga kniv ur fickan…


...fortsättning följer

Inga kommentarer: