söndag 29 mars 2009

Genmanipulerat

Tänk dig att du tror att du ska hälsa på dina föräldrar över helgen men när du kommer hem är mamma och pappa är borta, din syster är hur skum som helst och du har världens huvudvärk. Detta händer Liam Connor. Han går på en internatskola och tror sig vara en helt vanlig kille med ett helt normalt liv. Men när hans grannar och skolkamrater inte längre känner igen honom förstår han att allt inte är som det ska. Detta är en mycket spännande bok med många tankenötter (ibland kanske lite för många kan jag dock tycka), lite matrixinfluenser (läskiga män i kostym som heter mr Smith) och mycket spänning. Ett ruggigt framtidsscenario där genmanipulation och kontroll är nyckelbegrepp. Spännande. Läs Raderad av Nick Gifford.

För den som vill ha mer i samma anda kan jag även rekommendera Margaret Atwoods Oryx och Crake - en gastkramande berättelse om kloning och människans lägsta natur. Fruktansvärd och bra. En av mina störrre läsupplevelser.

Även Never let me go av Kazuo Ishiguro rör sig kring temat genmanipulation och också denna berättelse handlar om livet på en internatskola, om de tre vännerna Kathy, Tommy och Ruth och deras relationer. Men när Kathy ser tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas underliga saker. En ruggig historia som handlar om genmanipulation - men även vackert om vänskap.
/malin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Raderad verkar himla spännande, den måste jag genast läsa.

Anonym sa...

Tack för bra tips!
Den tredje tvillingen av Ken Follet
är oxå om det o oxå mkt bra.

Anonym sa...

Tack för tips i denna genre!
/malin